söndag 28 november 2010

1: advent



Vaknade till ett ännu mera vitt advent. E. som skulle åka tillbaka till Söderhamn vände i dörren. Så mycket snö skulle inte bli någon kul bilfärd. Det fick bli hemma plugg inför tentan imorgon istället. Småkillarna och jag åkte hem till mamma som firade sin födelsedag. Där var det tända ljus,varm glögg och korvgrillning ute i snön och sedan en varm mysig födelsedags fika inne med massa gott. Nu är vi laddade för en ny vecka.

lördag 27 november 2010

Inflyttningsfest

Årets pepparkaks hus står klart och imorgon flyttar dom in! Lilla tomten och snögubben. Ja, jag hittade dom inte dag. Dom ligger på vinden och där är man bara när det är ljus, iallafall rädda jag. I år var det lilla A, kusin K och jag som stod för bygget. Inget gick snett och i år går det äntligen att äta det igen. Förra årets hus blev ju en borg av sockerbitar som åkte raka vägen i soporna när julen var över. Det är hårt att ha en mamma som är tandhygienist.

fredag 26 november 2010

Motivation

Min motivation har varit på bott just nu. 4 pencillinkurer och en massa sjukdom har gjort att cyklingen fått stå tillbaka denna somaren, men nu hoppas jag att allt kan vända. Idagarna anlände min efterlängtade trainer till min racer. Nu ska allt bara meckas ihop och sen kan jag ÄNTLIGEN börja träna. Egen träningslokal och där barnvakt ingår är fixad. Gulliga föräldrar man har va?! Hoppas att det kan bli många mil innan vårens lopp.

Varför visar jag denna bild? Jo, jag och söta Dockan skrattade oss blåa när jag testade hennes lilla topp första gången. Jag fick den varken av eller på! Kunde inte låta bli att prova den igen efter ett par veckor och ex antal mil på racern. Dockan fick bilden och ett sms på semestern:
"Helt otroligt Dockan, men jag kommer i din topp!" ...och visst är det så, med lite motivation går ALLT! Fast nu är inte målet att komma i toppen utan köra under tre timmar på Tjejvättern.

En vit första advent



Visst är det mysigt med all snö? Den rätta jul stämingen har in funnits sig i Villa Björkebo. Det har pyntats hela veckan. Jag har knutit några fler rosetter, pysslat lite med lilla A. och tajmat hela husets adventsljusstakar, nästan. Av- och på utan att behöva springa runt i i varje fönster. Toppen! Nu är det bara att luta sig tillbaka i soffhörnet och njuta av advent, julen och all mysig snö. Visar några glimtar från min jul.





lördag 20 november 2010

Det lackar mot jul


Snart! 1 liten vecka kvar till första advent. Vill så gärna bara "slänga fram" allt här hemma, för visst är det mysigt att få fixa och dona inför jul. Det är ju den bästa tiden. Jag får nog snart ge mig. Tror jag har jag knutit små rosetter på allt man kan. Hejdade mej en stund och gick och inhandlade saffran inför morgondagens kattbak. Sen ska små minisar fixas imorgon. Minisar? Pytte julgranar att knyta ännu fler rosetter i förstås! Åh, vad mysigt med jul.

söndag 14 november 2010

Lugn helg


Söndagkväll. Summerar en riktig slappar helg. Orken har inte funnits. Mysfredag hemma hos Fam. Larssons med tacos och bubbel ute. Barnen verkligen njöt av varmt bad och bastu. Sovmorgon och lugn lördag. Vi gjorde inte just ett smack! Söndag och fars daguppvaktande både av min pappa, E`s pappa och så klart barnens pappa him self. Passade på att låna lite böcker av mamma som blev eftermiddagens göra. Det kommer inte bli några problem att plöja igenom dessa, fem kapitel och jag är helt såld!

Visar mitt senaste fynd, två nya kuddfodral och jag lovar att dom mysiga kuddarna använts flitigt denna helg! Nu blir det soffhörnet och en varm glögg tillsammans med min E.

Årets krans


Vi börjar få in snitsen, jag och kranskullan T. Hon på tillverkningen och jag på upp hängning.Hon börjar veta precis hur jag vill ha den. Min stora lingonkrans. Varje år levererar hon. Varje år öppnar jag i särken med håret på ända. Varje år ursäktar jag mej för min look. Varje år blir den lika pampig. Varje år måste jag smyg tända dom små ljusen, trots att det är nästa två veckor kvar till advent. Men viktigast av allt. Varje år blir den så fin! Och i år var vi extra nöjda båda två. I år är den perfekt! Tusen Tack T.

lördag 6 november 2010

Lediga

Höstlovs vecka för killarna och i slutet på veckan fick även jag ledigt. Alla aktiviteter som jag inte tycker är dökul, typ Lek&Bus landet var avklarade, så min idé om en utflykt till skogen gick igenom. Vi grillade lite och bara hängde ute i det underbara höstvädret. Själv passade jag på att plocka blåbärsris och bara pyttelite mossa. Ajabaja! Det får man ju inte! Eller? Resultatet blev två fina kransar till mina matsalsdörrar. Till jul blir det nya band så klart. Någon mer än jag som ligger i startgroparna till advent? Längtar lite.....


My style

Den bara hängde där. På Erikshjälpen. Min nygamla blåsa. Lite fix förstås. Tur man har en händig mamma. Armarna är dit sydda och midjan faktiskt denna gången intagen(!). Nu har jag en ny klänning till både julafton och nyårsafton. Lyllos mej!...priset? 60 spänn!