torsdag 31 mars 2011

10

Den 2 juni firar vi vår 10-åriga bröllopsdag. Just nu är jag mest glad att vi faktiskt kommer att få fira den tillsammans. Egentligen skulle E. vara x antal mil ifrån mej och på praktik i Danmark, men ibland har man iallafall lite tur. Hux Flux var veckorna för praktiken ändrade och vi får vår dag tillsammans. Alla mina planer som jag hade raderat, gick helt plötsligt att ordna. Inga overkliga planer på något sätt. Det jag hoppas mest på är att få med mej E. på tanken att göra ett litet stopp i kyrkan och faktiskt förnya våra löften som vi gav till varandra för 10-år sedan. Ett sådant "stopp" kräver givetvis en liten ny blåsa....Då för tio år sedan väntade vi lilla E. Mamma tordes knappt sy ihop klänningen. Tittar man på korten nu, syns inte min lilla 5-månaders kula. Googlade lite inspiration. Lady D, ser ut som en underbar bakelse och SJP. som en riktig modepingla. Looken jag drömmer om är sista bilden. Enkel, snygg klänning, handskar och lite tyll i håret. Blommorna plockar jag hemma i min och mammas trädgård. Imorgon bokar jag bordet på vår favvo restaurang.


tisdag 29 mars 2011

Trasig

Mitt senaste loppis fynd var just trasigt. På det charmigaste sättet man kan tänka sig. Jag valde mellan "helt fat" och "trasigt fat". Exakt likadana. Exakt samma pris. Jag tog det trasiga och lagade, så klart! Tänk att någon ens gjort sig besväret ATT laga det. Bara det gör mitt nya fat speciellt och med den där rätta känslan ända ner i magen. Den som jag alltid letar efter. Och vilken lagning sedan! Med små klamrar. Visste inte ens att man gjorde så förr. Just nu används det som fruktskål i matsalen, men i sommar ska småfåglarna få plaska hejvilt i det. Mitt förra fat-Flora från Gustavsberg, som agerade fågelbad gick i tusen bitar och när jag väl skaffat hem lim och satt i gång att laga fattades en bit! Inte ens klamrar hade räddat mej.


Nu ska jag fortsätta längta efter min E. Familjen känns också trasig när han inte är hemma. Försöker tänka positiv. Bara några månader kvar, sen ska vi vara en helt vanlig liten familj. En familj som inte driver hotell och restauranger och jobbar jämt eller pluggar borta i "hejkomochhjälpmej" hela veckorna. Tänk vad rart!

torsdag 24 mars 2011

VAB


Jag visste det! Kalla mej galen och lås in mej, men jag visste att det fanns fler som jag. I lördags var jag med Sis och mor på loppis i Karlskoga. Wow, vilken loppis. Det fanns allt som vi gilla, alla våra stilar. En kvinna hade miljoner, kändes det som, kaffeserviser till salu. Där blev jag kvar. Fotade några sötisar och hör och häpna ingen fick följa med hem. Men jag vände och vred på dem alla! Det jag fastnade för visar jag en annan dag.




Koppen på översta bilden är en födelsedagspresent från mina killar. En fin teservis som numera används flitigt. E. ringde till och med på en annons för att hans lilla fru skulle får den. Kvinnan i andra änden svarade ett det var en tjej som skulle titta på den imorgon, men skulle höra av sig om hon inte ville ha den. Tjejen, det var jag. Hum. Jag köpte det alltså på sätt och vis till mej själv, fast killarna fick ge den till mej.

Nu ska jag njuta av denna torsdagskvällen och sedan långhelg tillsammans med hela min familj. Lilla A mår bättre och E. är hemma. VAB dagen blev också en VAH dag. VAH= vård av hemmet. Nu är det absolut dammfritt och lilla E. har dessutom fått om möblerat.

Ha en fin helg!!

onsdag 23 mars 2011

Sjukdomar


Sjukdomarna avlöser varandra. Förra veckan drabbades lilla E. av magsjuka, jag har dragit med en trist förkylning som ena dagen känns bättre och nästa som att huvudet ska sprängas. Nu är det lilla A.`s tur. Bästa kompisen har scharlakansfeber. Jag googlade lite. Natten får visa. Trist när det går runt bara.

Visar söta lilla A. förra veckan. Frisk. Uppkrupen i läshörnet med pyjamas på, fast klockan bara var halv fem på eftermiddagen. Fick han välja skulle han alltid ha pyjamas! Bästa boken, om morfar som är sjörövare. Precis som sin morfar!(.....om man tror på morfar alltså.)

Nu ska krutet läggas på att få denna familjen frisk!

onsdag 16 mars 2011

Rosetter

Kaffekoppar och rosetter är som ni vet en last hemma hos oss. Iallafall hos mej. Vad gör man en dag när orken inte finns, huvudet bultar och allt man vill är att ligga kvar på soffan? Man dricker en kopp kaffe i "favvokoppen för dagen" och knyter lite rosetter. Sist valde jag nya födelsedagskoppen som E. ringt in på annons efter ett hett tips ( det heta tipset var givetvis från mej!) och knöt lite söta rosetter på blomfröna jag fick av mamma och pappa i födelsedagspresent. Det var allt jag orkade dagen efter min senaste födelsedag. Vilken för övrigt var en toppen dag!

Det måste vara ett ålderstecken när man måste vila upp sig två dagar efter fest. Hjärnan och kroppen är helt enkelt inte inställd på att ramla hem halv tre på "nassa", utan mer på att somna in i Howarden klockan tio med bästa Klippan uppdragen till öronen. Som ikväll!

Åh, vad härligt med fredag!







Liten VåR Pippi


Letade länge efter en fågel att sätta i kvisten. Tillslut kom lilla mamma med två. Söt va!? En svart och en vit har fått "flytta in". Den riktiga vårfågeln hör jag varje morgon på väg till jobbet. Visst är det vår!?....vi har till och med snödroppar längs husväggen!

fredag 11 mars 2011

Ledig fredag


Jippi! Ledigt var det här! Idag ska jag och lilla A. förbereda lite bak inför morgondagen. Det vankas kalas. Har faktiskt redan blivit uppvaktad. Bästa väninnan T., jag och Syss kalasade lite igår. Jag behövde verkligen det jag fick! Imorse när jag skulle få iväg lilla E. till skolan kom han upprörd ner för trappen. Han hade gömt sin present under madrassen i natt och när det hade blivit "knölig" blev han smått upprörd och blev tvungen att visa sin lilla mamma. Lite "knöl" gjorde givetvis inget! Nu hänger den på hedersplats i trapphuset.

Kvisten fick hänga med hem från förra helgens utflykt. Nu letas vårfågel, àla Fejk att sätta i. Några tips?


Bilden som lilla E. gjort i syslöjden är noga genomtänkt! Den föreställer nämligen det som, förutom en utlandssemester till solen, står högst på familjens önskelista. En liten Fansk Bulldog.

Nu ska här bakas!