tisdag 10 juli 2012

En regning dag.....


Vaknade av regnet mot fönsterbrädan. Mysigt. Kände för det idag. Få knop, hemma. Lilla A lekte sig igenom dagen med en vän, lilla E smsade sig igenom dagen med en ny funnen kärlek och E donade sig igenom dagen med bilar hit och dit. Jag?  Ganska gott att sträcklyssna på alla sommarpratare som man missat. Oh my, vad Klara Zimmergren var bra! Jag varvade tårar med skratt med att rulla miljoner ( kändes det som) små små chokladbollar. Hon pratade så innerligt om det som för oss flesta är en självklarthet. Barn. Om att få egna barn och om man inte kan få egna barn.

Jag ha säkert berättat det förrut, men berättar det igen. Min pappa säger det så fint. Man blir rik av att ha många barn. Nu är dom, mor och far, dessutom stenrika på små söta barnbarn. Usch, ibland glömmer man bort det, vilka fina små fisar man egentligene fått! Helt galet ju. Jag rullade några extra chokladbollar, tog en paus i lyssnandet, bjöd alla söta barn som fanns hemma på fika i paviljongen och sen lirade vi fotboll mellan regnskurarna.

En riktigt bra regnig dag.

lördag 7 juli 2012

Prickigt


Jag blir ju alltid så himla glad när jag gör fina loppis fynd. Eller, förresten vem blir inte det? I torsdags var det dags för Nora dagarna och bamse loppis på torget. Det har blivit lite tradition att jag, syrran, stora syrran, mams och paps far dit. Vi går och letar "bra-att-ha-saker" och har picknic i gräset där vi går igenom vad vi köpt för bra. I år blev mitt bästa fynd denna urfina klänning, precis i min storlek!
Allt som behövdes var att flytta en liten knapp och ta av lite på längden, men det var ju enkelt.

Idag åker den på för nu ska här kalasas! Alla syskon och våra barn ska ha grillfest i trädgården hemma hos mamma och pappa. En årlig och fin tradition. Vi grillar hamburgare och korv med massor av fina tillbehör, äter tills vi spricker, busar i trädgården och hoppas att vi ska klara oss ifrån regn. I år ser det tufft ut....


måndag 2 juli 2012

Tack!



Ett tack i form av en bunt underbara tapeter att göra ett fint pyssel av och två ursöta Rörstrandskoppar med ljus i att elda en trist kväll- en present att dö för! Iallafall om ni frågar mej. 

Semestern har börjat, det känns helt okej att få vara ledig i sex veckor med mina barn och att E. dessutom gör oss sällskap i fyra veckor är helt galet! Det här är familjens första långa semster på typ nio år. Vissa uppoffringar får man göra som egen företagare och därför känns det extra skönt att ha en man som "bara" är anställd och får semester som alla andra nu för tiden.

De första veckorna ska tillbringas hemma och i trädgården. Det sista som dräneringen drog med sig ska slutföras. I dag har en lång uppfart grusats och imorgon rullas det mer gräs för att avsluta veckan med att glasa mitt nya lilla växthus. Trevligt! Växhuset blev, kan man säga en bonus i dräneringen. Kanske ett sätt för E. att vara säker på att mitt psyke skulle klara`t. Att man inte skulle segna i hop i någon lerig grop eller så. Smart.

Blev så himla glad ikväll när söta H. tassade grusgången upp med en tack-för-lång-lånet-av-filmen- present. Verkligen inte nödvändigt, men så uppskattat! Min hjärna jobbade på högvarav direkt.  Vad kunde göra med alla fina tapeter? Var skulle de fina ljusen stå?  Och  framför allt, skulle man ens elda dem? Två beslut fattade jag på en micro sekund:

1. En av tapeterna hamnar i mitt sovrum fortast möjligt!
2. En av tapeterna ska sitta i hallen så småning om, först ska bara sovrummet tapetseras.






Nej, nu måste jag gå ut och påminna min man om att klockan närmar sig elva och att de flesta andra har lagt ner trädgårdsarbetet för flera timmar sedan.  Lite välförtjänt vila innan det ska rullas gräs imorgon kan behövas.

 Semester är rart!