Vitchoklad- & jordgubbstårta:
12 portioner
Första lagret:
5dl vispgrädde
300g vit choklad, hackad
3ägg
Andra lagret:
3dl vispgrädde
3 äggulor
1dl florsocker
1 1/2dl mosade jordgubbar
1. Första lagret: fodra en kakform,22-24cm, med plastfolie. Vispa grädden fast, men inte för tjock.
2. Smält chokladen i vattenbad eller micron och rör om då och då. Blir det för varmt är det lätt att vit choklad blir grynig, så håll koll på den! Rör i ett ägg i taget och vänd sist i grädden. Häll i smeten i formen och ställ in i frysen, minst 3-4 timmar.
3. Andra lagret: vispa grädden. Vispa äggulorna och florsockret fluffigt i en separat skål. Blanda i jordgubbarna i äggsmeten och vänd i grädden.
4. ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen. Ställ tillbaka formen i frysen i minst 3-4 timmar.
Klart! Servera med färska jordgubbar och gärna något krispigt, som kakor.
Pappa blev tvungen att rulla fram senaste inköpet i racerstallet och cykla av sig lite tårta. Vi andra hög i på tårta nummer 2. Syss ur goda Silltårta.
Vem hade kunnat ana att jag var en fena på 5-kronan? ( springa med en 5-krona mellan knäna utan att tappa). Hm, jag tappade den inte en endaste gång, trots pirrig final!
En lyckad Midsommar med familjen, massa god mat, lite bus och inget regn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar