onsdag 29 februari 2012

Vårkänslor



Vad snackar jag för goja? Att vi skulle ha gjort vårt i sjukstugan?! Så klart drabbades även jag av magsjukan. Det är väl härligt att ligga helt utslagen och vara ensam med barnen. Bara tanken på att behöva laga middag eller ens få dem till skolan gjorde mig grön. Tur man har duktiga killar, när dom väl vill vill säga och en snäll pappa som hämtar i skolan.
Som grädde på moset avslutade vi även sportlovet med en liten avlusning. Nu har vi bara febern kvar, men sen har vi väl ändå gjort vårt?

Det känns i kroppen och syns i ansiktet på folk. Det är vår! Idag hittade vi till och med snödroppar ute efter husväggen. Hela helgen spenderades ute i stor sol, rullgrus och vårjackor. Jag får nästan andnöd om vi inte packar minst en matsäck och kommer ut! Inne vill man bara dundra på med alla rosa mattor, kuddar och rosetter man har och blanda det med fina kvistar, rosor och tulpaner, vädra korsdrag i hela huset, beställa en fönsterputsare och damma varenda vrå.

Välkommen Vår!





onsdag 15 februari 2012

VAB innebär ofta lite VAH


Det känns som lite oflyt att bara hinna jobba en dag och gå i skolan en dag, efter en lång semester, innan man åker på magsjuka och måste vara hemma och vabba. Så blev det iallafall. En trött unge som gärna ligger i soffan och kollar barntv en hel dag, innebär massor av tid att fixa lite hemma. VAH- vård av hemmet. En sån tid kan jag längta efter ibland. När man bara får gå runt och plocka. Ostört damma lite och flytta om. Har man tur så har man en blomma man kan dela och parkera ut lite överallt. Jag hade tur. Ännu mer tur har man när lilla mamma inte räds avspärrningarna och kommer med massor av fina kvistar som snart blommar i gult!


Imorgon är vi redo för jobb och skola igen. Hemmet har blivit om pysslat och allt är frid och fröjd!...för jag räknar med att vi har gjort vår del av magsjukan för detta året.

Gran Canaria

Nu är vi hemma igen från en liten tripp till Gran Canaria och Bahia Feliz. Lovar att det var precis vad Fam P. behövde. Flippa runt poolen, sippa på något gott, äta mest hela tiden- all inclusive har sina nackdelar, bada, busa på stranden, utse dagens "skit-gubbe" under höga rop, läsa ett par trevliga böcker och framför allt bara vara tillsammans!