tisdag 27 oktober 2009

Höstlov

Barnen och E har varit lediga hela veckan och nu gör jag dem sällis. Vi ska bara softa och "catch up". Idag blev det shopping i stan som avslutades med en bio. Känns riktigt kul att barnen blivit  så stora och att vi faktiskt kan skratta åt en film tillsammans. Jag skrattade riktigt högt dessutom! Nästan pinsamt. Jag lipade också. Har ni inte sett Upp, se den! Så fin.


måndag 26 oktober 2009

Koka


Vi packar och letar dubbla uppsättningar av allt inför lördagens flytt. Farmor kom i allafall med den coolaste servisen. Hon och hennes väninna, lilla K rensade lite skåp och i gömmorna där fanns både en kaffebryggare och Rörstrands matservis- Koka. Ur cool! Koka var formgivaren Hertha Bengtsons andra fullträff för Rörstrand på 50-talet. Uppföljare till succén Blå eld kom att tillverkas under en lång rad år, 1956-1988. Koka fanns överallt, på folkhemmets kaffebord, i personalmatsalar och skol bespisningar. Och nu på vårt matbord i Söderhamn! På 60-talet lanserades även koka i grönt och brunt, men blått var det som gällde. Precis vad vi fick! En liten skatt med andra ord.

söndag 25 oktober 2009

Små fynd



Älskar som ni vet gamla saker och får man dessutom en historia kring dem, blir dom i mina ögon ännu mer värda. Älskar att vi gjort små fynd i huset där vi bor. Igår var farmor här med den sötaste lilla sångboken som hon tagit rätt på i rust röran här för ett par år sedan. Boken har tillhört en av damerna som bott i huset. Ellie Rosèn. Underbart söt.

Upp och ner


Så känns allt nu. Fast inte för lilla A. Det här är bara hans nya sätt att kolla in Bolibompa på. Upp och ner.

Flytt




Nu börjar det dra ihop sig! Plötsligt börjar Söderhamn kännas väldigt långt bort. Jag var med Dockan på Ikea idag och handlade lite små saker. Kuddar, värmeljus och en mysig filt. Vill ju att det ska kännas som vårt hem även där. På lördag åker jag och E och "installerar" honom. Jag måste får hänga upp gardiner och puffa lite kuddar innan jag kan lämna honom. Snyft! Och apropå kuddar har mamma sytt igen. Underbara kuddar till jul. Fast jag har redan tjuvstartat. Nu ligger dom fint i fåtöljerna i vardagsrummet.
Tack snälla Mamma! Så fina. Du är bäst!

torsdag 15 oktober 2009

lördag 10 oktober 2009

Åre by Gefle



Bara namnet får mej svag! Tog en sväng på Loppis med lilla A idag medans stora E hade premiär på hockyskolan. Gjorde två fina fynd till mitt lilla skafferi. Kaffe och socker burkar från Gefle vid namn Åre. Super snygga! Nu är det städat och fint i skafferiet och alla burkar jag fyndat under sommaren har kommit upp. Nu vill jag bara har Mjölburken i samma serie. Någon?

Passar på att bjuda på en bild från kursdagarna i riktiga Åre.

Hoppas på att vi även nästa år får göra om trippen dit upp. Migrän tre dagar i rad var ju ingen hit. Då var ju allt utom huvudet på plats.
Solen, backarn och jag!
Att Åre Dental Meeting´s tema 2010 är Parodontit känns extra kul. Hoppas! Hoppas! Lovar att jobbar hårt hela året bara jag får åka. *fniss*

måndag 5 oktober 2009

Misslyckad


Tuffaste helgen på länge. 3 vändor till akuten med lilla A och det som läkarna trodde var blindtarmsinflammation. Kände mig som ett skrynklo i söndags.
Puh!
Fick med mej min Tess på en promenad och lövplock. Hon hjälpte mej till och med att plocka! Jag hade en idé om att göra en höstkrans av alla löv. Det blev en misslyckad liten boll. Inget blev som jag tänkt i helgen! Nu hänger min lilla misslyckade boll utanför min dörr. Inte förrens idag när jag kom hem tyckte jag att både den och helgen blev riktigt bra trots allt. 2 fina födelsedagskalas och födelsedagar för barnen. Ingen operation på lilla A och en söt liten höstboll till min trapp.