lördag 30 augusti 2008

Little Things....


Många Små saker som gör mej glad! Idag är det många små saker. Först Loppis med mams, paps och Sis. Sen Racer tur med paps och ikväll Fest med A och Sis. Jippi!

torsdag 28 augusti 2008

Happy


....ramlade hem från Örebro, trött, hungrig och kissnödig! Kunde det bli värre???? .......rusade förbi ett litet sött paket på trappen och glömde alla mina bekymmer ( till och med att jag var kissnödig)! Sötaste lilla K. hade påtat hela dagen med ett armband till sin Moster. Precis vad jag önskade mej!



Åh, vad jag blev GLAD! Ska ha det på mej jämt!

Recept


Testade ett nytt recept nu ikväll från senaste Buffè.
Super snabb korvcouscous. Just var det var: Super snabbt, super lätt ( som i enkelt) och super gott. Testa själva!

tisdag 26 augusti 2008

37 min


Det gick så bra ikväll! Sis och jag klippte runt sjön. 38 min för mej och 37 min för henne....hon drog ifrån mej på strandpromenaden. Är så nöjd med vändan ändå. Och vilket TEAM! När hon var trött, drog jag och när jag var trött drog hon.
We are like this!
Team Systrarna Sisters

lördag 23 augusti 2008

Kan själv!



Jop, baka muffins med rosa glasyr, det kan han nästintill själv min lilla A.

Finbesök


....av Mamidos senaste tillskott! Söt som socker lilla A. och mamman bara strålade. Längtar så tills man får mysa upp sej i soffhörnet med henne och bara titta.

Pax att hålla först!

fredag 22 augusti 2008

Före och efter











Tänk vad fort man glömmer....


torsdag 21 augusti 2008

In love


Hon är här min cykel. Kärlek vid första ögonkastet. Helt grym! Man vill bara cykla ihjäl sig. Längtar till nästa vända.

Smal

Så snygg så man kan storkna!


Min personliga tränare är självklart med och fixar allt!

Tack farmor...

Som vanligt när farmor kommer på besök har hon en massa saker med sig.

Två fina kannor som jag länge suktat efter.

Linnèhandukar från hennes mamma. Barnens gammelmormor.

Ett nytt överdag till min paradhanddukshängare. Så söt.


...och det bästa av allt...ett eget sminkbord! Kort kommer. Just nu fejar min pappa för fullt med det. Ny färg och lite annat så ska det bli som nytt. Längtar!

Yoga....



...and die!!!!!
Var hemma hos Faster C. i söndags och där låg en dvd med Yoga man kunde testa själv hemma. Såklart fick jag låna den och prova!
Tidningen iForm lovade 30 fantastiska yogaövningar

"som formar och stärker din kropp optimalt".



Sätt på DvD idag-om 3månader kan du stå på huvudet utan problem.


Hur gick det då??? Det får ni veta en annan gång!

onsdag 20 augusti 2008


Vissa saker minns man hur länge som helst och andra inte. Vissa saker förtränger man och andra bara glömmer man......Vårt tak byte var något jag helt glömt, men som jag nu blev påmind om. Ett nu riktigt roligt minne som jag alltid vill minnas! Bjuder på lite kul läsning här! (hämtat från min dagbok på Familjeliv)

...Sen började eländet
......Vi håller ju på att lägga om taket......det började regna igår....det regnar in in!!!! Det kom som en överraskning för snickarna.....typiskt karlar......behövs ju ingen Einstein för att räkna ut att det regnar in utan tak......nu ser vårt hus ut som en te huva.....fullt i press......men det regnar ju inte in.....Skönt! Var lite jobbigt med allt Dripp Dropp. Det händer alltid en massa tok hemma hos oss. Är det inte små möss som lubbar in genom ytterdörren, så regnar det in och det står hinkar överallt. Vi slipper i allafall sova med regnkläder på .......


Vårt takbyte var huuuuur eländigt som helst! Snickarna hann bara kasta av pannorna och sen regnade det OAVBRUTET i 100 år. Det stod hinkar överallt och huset såg som sagt ut som en enda stor te huva med alla presenningar Blir riktigt lycklig nu när jag ser alla svarta härliga pannor på taket. Tur att man i allafall kan skratta åt eländet nu. Fler minnen kommer så fort jag får ordning på korten.

Brodera



SOL varje dag!

När E. och A. föddes återfick jag mina brodera talanger från mellanstadiet och broderade varsit bäddset till vaggan. Små gula rosor till E. och små blåa rosor till A. Efter det var jag ganska trött på att brodera, men nu tänkte jag göra ett nytt försök. Känns som att den här skulle passa i mitt lilla kök. Bara att sätta fart!

lördag 16 augusti 2008

Bröllop idag....


...fast inte mitt såklart!

fredag 15 augusti 2008

Superwomen


Ladda just hem den till min Ipod. Min E. sa att det var jag.
Hans SUPERWOMEN!
Tänk vad lite som gör mej så glad.........

Golf



Tog med killarna ut till golfbanan idag. Länge sedan vi var där. E. var först inge sugen alls, men väl där fick jag knappt med honom hem. A. spelade lite, sen blev det BUS, precis som vanligt.



Now my name is Bob


Sweet!

torsdag 14 augusti 2008

Kenta och Barbisarna



Vi läser den om och om igen just nu. Jag och lilla A. Alla Pija`s böcker är hans favvorit just nu.... *viskar*... mina med. Dom är så fint illustrerade och berättelserna, underbara små "barn tankar". Som när Gittan åker på solsemester med sina föräldrar och inte alls har lust att bada, eller när lill Zlatan hänger med Morbror Raring eller när Åkes mamma glömde bort.
Underbara barn böcker man inte tröttnar på, trots att man läser dom igen och igen och igen.....

onsdag 13 augusti 2008

Pannkaka...


...och soppa hemma hos oss är väl som hos alla andra barnfamiljer, en favorit. Fast här är BÅDE soppan och pannkakan en hit. Och det som jag tidigare tyckte var sååååå tråkigt, att grädda pankisarna är nu det bästa jag vet. Kolla min fina bunke!



Tänkte dela med mej av ett super smarrigt recept på morotsoppa. Prova, för det är verkligen super gott och mina barn älskar den!



Verners Morotssoppa De lux
(4port)
4st grovt rivna morötter
2msk paprikapulver
2msk oregano
1½hackad lök
4dl vatten
1½ grönsaksbuljong
1 burk lätt crem fraiche (gärna paprika& chili)
2dl mjölk
4st färska hackade tomater
1 klyfta vitlök

*Fräs morötterna
*Häll i vatten, buljongtärningar, crem fraiche & mjölk
*Låt puttra i 10min
*Pressa ner vitlöken & lägg i tomaterna
*Låt puttra ytterligare 4min

KLART!

tisdag 12 augusti 2008


Önskar jag kunde torka dina tårar Dockan.

söndag 10 augusti 2008

Bye bye..


...semestern. Åh, vad fort den gick!

lördag 9 augusti 2008

Hemma hos...



...mej! Idag har min barndoms vän E varit här med sin kamera och fotat. Det är hennes stora hobby och hon är så duktig! Ska bli så spännande att se det färdiga resultatet! Är ni lika nyfikna som jag så får ni kika in på hennens blogg framöver "vitt och brett", har den länkad i min lista.

Nya husdjur


Dom är överallt! Bananflugorna har verkligen invaderat vårt hem och det gör mej "bananas"! Men nu har jag gogglat och har ett hett tips=deras död....tyvärr

1del vatten

1del vinäger

1del diskmedel

2 delar honung....zom, zom plask ner i blandningen och dem kommer aldrig mer upp! Måste testas.

fredag 8 augusti 2008

UFO?


Idag kom alla mina cyklegrejor! HURRA! Nu fattas bara hojen. Snart. Helt sjukt snygga grejor. Mams fick höra att vi hade för fina och matchande kläder redan när vi var små och det har helt klart satt sina spår. Något hon ångrar nu?? Inte jag! TACK MAMS!!!


måndag 4 augusti 2008

MIN



Hon e MIN!..och snart susar vi fram! Jag och paps. Håll i er! Åh, vad jag längtar!!!!!!

Happy


...så lite som gör mej glad! Fixade sjön runt igår. SÅ glad! Sprang hela vändan. Hör Verners ord i huvudet när det går tungt: "Stanna inte....". Fötterna gick av sig självt, tankarna var någon annanstanns och jag var så lycklig i mål!

Körsbärsplock


Hade S och lilla R här i dag på fika. Hoppas verkligen bebben bestämmer sig för att komma snart, för nu såg det tungt ut. Stackars S! Medans A och R lekte hann vi med att både fika och att plocka körsbär. Fick ett bra recept av S. som jag testade på barnen nu ikväll. Och lyckat blev det. Tack S, du e min husmorsidol! Samlar vuxenpoäng gör man lätt tillsammans med henne. Nu blir det snart köttbullar i långpanna oxså.



Snabbt nerkluddat recept!



Yummi tyckte A.