lördag 30 april 2011

Valborg














1927. Typ. Kortet på huset ramlade över mej på en av vindarna under renoveringen. Jag och syrrans A. rev och slet i väggarna. Plupp!..i mitt knä. Jag skrek rakt ut. Drama queen som man är. En bild på huset som nytt. Såhär vill jag att det ska kännas när allt är klart. Underbart lummigt,lite ordnad trädgård, men ändå vild vuxen. Undra vad det är för klätter framför trappen? I dag planterade jag röda vinbär. Kommer väl ånga mej bittert om x antal år när allt ska plockas av. Då ska det saftas i 3 dagar.

Hoppas ni alla haft en fin Valborg. Det har vi. Bakluckeloppis, trädgårdsfix, middags hos bästa väninnan, raketer och majbrasa. Nu ligger jag och E. inlindade i fleecefiltar i soffan. Han tittar film, jag bloggar, lyssnar på Robyn och dricker varmglögg. Rart! Snart har vi tinat upp också. Imorgon fortsätter bygget ute och kanske blir det klart!

fredag 29 april 2011

Blommor

Ledig fredag och här fixas det för fullt! E. har snart grävt upp hela gården, jag måste blunda och tänka på det färdiga resultatet. Just nu får jag se förbi betongklumpar, brädhögar och sågspån. Vår uteplats kommer att bli ett skönt ställe att hänga på. Under tiden tassar jag förbi högarna, plockar lite eller stänger dörren och går in. Vi fällde ett litet fullt och snett körsbärsträd för några veckor sedan. Jag plockade in massa kvistar och nu e dom på G. Små vita blommor i alla rum. Fint inne, fult ute.

måndag 25 april 2011

Helgen


Wow! Vilken helg. Underbart väder och massor har blivit gjort i min trädgård. Nya rabatter börjar ta form, pallkragarna är laddade med jord och nya fönster som små miniväxthus och äntligen har mina Löjtnadshjärtan kommit i jorden. Ibland har jag bara så svårt att bestämma mej. Påskhelgen avslutades med kalas för barnens farfar i Rya. God mat ute i solen och ett djup dyk på A.`s och S.`s vind. Vilken vind! Det var andra gången som A. var där uppe. 8 fönster, en antik blombänk, storstövlar från förr och en fotogen lampa blev mina fynd. Tack snälla A. för allt! Jag var helt omtumlad när vi klev ner. Nu ska det planteras blommor i stövlarna, blombänken bli vit och fotogen inhandlas.


Ha en fin kväll vänner!

fredag 22 april 2011

Loppis och trädgårdsarbete


Underbar Långfredag! Hela långa dagen har spenderats i trädgården. Jag och E. har krattat, fällt träd och grävt i rabatter. Snart kan min trädgård ta form! Vi gjorde ett litet snabbt besök på Plantis i hopp om att hitta ett torn till min clematis, men det fanns inget tillräckligt högt. Däremot hade min favvo loppis öppnas för säsongen. Det blev stora glädjetjut i bilen när jag såg "öppet" skylten. Tyvvär, eller som vanligt, har jag sällan kontanter i plånkan. Idag blev det "loppislight" shopping. Ett nytt pradhandukshänge med söta rosor. I Like! Imorgon tar jag paus från mina rabatter och firar påsk med min lilla familj. Köttbullar ska rullas och Cup cakes a`la påsk bakas.

Trevlig Påsk Vänner!

fredag 15 april 2011

Minnen

Åh, jag minns det som igår. Påskkycklings tillverkning i skolan. Jag var så nöjd med allt, formen, näbben, ja allt, tills jag målade ögonen. Gah! Hur tänkte jag?! Jag minns hur besviken jag blev när jag insåg att blått runt ögonen bara blev att se ut som gigantiska blåtiror. Allt var förstört och jag var inte alls nöjd. Värst var känslan att det inte gick att rätta till. Det som var mest retsamt var att syrran minsann fick till sin! Nu ler jag glatt varje år som mamma plockar fram min hemska, misslyckade och faktiskt pyttesöta påskkyckling. Vilket konstverk! Jag är stolt.

I väntan på sommaren...

Förra sommaren gjorde vi två försök att känna av "känslan" med en paviljong hemma i trädgården. Den ena sveptes med i någon slags mini tornado och den andra regnade sönder. I år vet vi säker att det är en paviljong vi ska ha och när jag fick se den här var det klart! Underbar! En dyrgrip, som förhoppningvis ska hålla flera år. Nu ska ett litet tralldäck byggas och sen ska vi bara njuta av varma dagar och sena kvällar under vårt lilla tak. Gutemöblerna och Bruka stolarna, som ska kläs om, ska få flytta in. Kanske dinglar en liten ljuskrona från mitten av taket. Någon mer än jag som längtar till sommaren? Lovar iallafall bilder från vårt lilla "häng" senare i sommar.

tisdag 12 april 2011

Påskägg

Underbart söta. Hittade dom första i Åre för två år sedan. Ångrade då mej i massor att jag köpte för några. Nu hittade jag dom igen på Stil&Ting i vår lilla stad. Jag som egentligen inte alls gillar påskris tycket att det blir helt ok nu för tiden, med ägg och utan fjädrar. Tofsar har dom också!

1 timme


Finns ju hur mycket som helst man hinner på 1 timme. Kolla hela bolibompa (om klockan är mellan 6-7), ta sig runt Lindesjön, städa huset osv osv. Idag "fick" jag en timme. "Fick" säger jag för att jag inte räknar med några ensamma timmar under hela veckorna. Det är jag och barnen och oftast gör jag det som dom vill göra. Typ pyssel, lek eller träning av något slag. Idag hade lilla A. Mulle och jag brukar följa med, men idag ville han ABSOLUT inte! Bara att lyda order och hoja hem. Min man E. tror säker att jag åkte hem och plöjde igenom något skåp eller några lådor eller rentav städade huset på rekord tid. 1 timme är ju rekord.

Hör och häpna E! Jag hojade ner på torget, talade lite med torghandlaren och vände sedan hem med en hel påse fina blommor. Satte mig sedan i solen på trappen och planterade små bellis och krokusar. En pefekt timme med andra ord!

lördag 9 april 2011

Tussilago


En tvärnit utan för loppisen och två yra systrar som sprang omkring och gjorde glädjeskutt, samtidigt som tussilago plockades, jag och Syss. Solen sken och i bilen väntade svettiga barn. Nu lyser dom upp köksbordet hemma. Tussilago och vårdagar som denna gör mej glad!

Vad gör dej glad?

Små bekymmer


...ledig fredag! Det är underbart! Ett snabbt besök hos naprapaten och sedan hem för en heldag med lite hemmafix. Behöver sådana dagar ibland. Att bara få flytta runt kuddar, byta gardiner och puffa lite kuddar. Tyvärr blev eftermiddagen inte alls som jag tänkt. En riktigt elak huvudvärk och inget bra puff i soffan. Gick och la mig. Sedan kom syrran och piff puff var allt perfekt! ....verkligen små bekymmer, om man jämför och det gör man ju alltid.

En av mina väninnor har fått nytt jobb denna veckan och är allt lite nervös för hur framtiden ska bli. En väntar barn och mår pyton, men C. det kommer att bli bättre. Jag är så glad för er skull. Grattis! Och en annan behövde bara en bamse kram. Ibland är det tuffare än man kan tro att vara mamma. Lite tårar, en kram hemma på min trapp och kanske kändes det bättre. Jag hoppas det! Idag gjorde Söta T. min kväll. En Trädgårdstidning och ALLTID på så glatt humör.

Frid och fröjd, i kväll myser jag med min familj i en perfekt puffad soffa!

måndag 4 april 2011

Påskfint


...jag är tidig som vanligt, men nu har vi iallafall påsk fint på vår trapp. Vår bröllopstupp hittade ut från vinden, mosskransarna flyttade ut från matsalen och så lite påskliljor och småägg i krukorna. Fint. Bästa kaffebänken är på plats med E.´s fäll från när han var liten . Den värmer våra rumpor gott i vårsolen. Här kan vi sitta länge.

Vårtecken

1.Blåsippor- check!

2. Snödroppar-check!

3. Min älskade Betty har rullats fram-check!

4. Alla killarna hänger vid kullarna-check!

Säkrare än såhär kan man inte bli. Nu är det vår!