lördag 25 juni 2011

Midsommar

Min midsommarafton hade allt en midsommar ska ha. Blommor, sill, färskpotatis och så klart jordgubbar. I år hade mamma hämtat ett recept ur Lantliv nr 6 (tror jag). En ur god tårta med vitchoklad och jordgubbar Här kommer receptet. Prova!

Vitchoklad- & jordgubbstårta:
12 portioner

Första lagret:
5dl vispgrädde
300g vit choklad, hackad
3ägg

Andra lagret:
3dl vispgrädde
3 äggulor
1dl florsocker
1 1/2dl mosade jordgubbar

1. Första lagret: fodra en kakform,22-24cm, med plastfolie. Vispa grädden fast, men inte för tjock.
2. Smält chokladen i vattenbad eller micron och rör om då och då. Blir det för varmt är det lätt att vit choklad blir grynig, så håll koll på den! Rör i ett ägg i taget och vänd sist i grädden. Häll i smeten i formen och ställ in i frysen, minst 3-4 timmar.

3. Andra lagret: vispa grädden. Vispa äggulorna och florsockret fluffigt i en separat skål. Blanda i jordgubbarna i äggsmeten och vänd i grädden.
4. ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen. Ställ tillbaka formen i frysen i minst 3-4 timmar.

Klart! Servera med färska jordgubbar och gärna något krispigt, som kakor.


Ett sätt att umgås? Syrran och Brorsan softar efter maten.

Pappa blev tvungen att rulla fram senaste inköpet i racerstallet och cykla av sig lite tårta. Vi andra hög i på tårta nummer 2. Syss ur goda Silltårta.

Vem hade kunnat ana att jag var en fena på 5-kronan? ( springa med en 5-krona mellan knäna utan att tappa). Hm, jag tappade den inte en endaste gång, trots pirrig final!

En lyckad Midsommar med familjen, massa god mat, lite bus och inget regn!

Inga kommentarer: