Vitchoklad- & jordgubbstårta:
12 portioner
Första lagret:
5dl vispgrädde
300g vit choklad, hackad
3ägg
Andra lagret:
3dl vispgrädde
3 äggulor
1dl florsocker
1 1/2dl mosade jordgubbar
1. Första lagret: fodra en kakform,22-24cm, med plastfolie. Vispa grädden fast, men inte för tjock.
2. Smält chokladen i vattenbad eller micron och rör om då och då. Blir det för varmt är det lätt att vit choklad blir grynig, så håll koll på den! Rör i ett ägg i taget och vänd sist i grädden. Häll i smeten i formen och ställ in i frysen, minst 3-4 timmar.
3. Andra lagret: vispa grädden. Vispa äggulorna och florsockret fluffigt i en separat skål. Blanda i jordgubbarna i äggsmeten och vänd i grädden.
4. ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen. Ställ tillbaka formen i frysen i minst 3-4 timmar.
Klart! Servera med färska jordgubbar och gärna något krispigt, som kakor.
Pappa blev tvungen att rulla fram senaste inköpet i racerstallet och cykla av sig lite tårta. Vi andra hög i på tårta nummer 2. Syss ur goda Silltårta.
En lyckad Midsommar med familjen, massa god mat, lite bus och inget regn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar